Bakkerij

Bakkerij

Bekijk hier de concordantie van het studiegebied bakkerij

Concordanties

Op 1 februari 2015 werden in het studiegebied Bakkerij nieuwe opleidingsprofielen ingevoerd. Het betreft met name de opleidingen Medewerker bakkerij, Bakker, Banketbakker, Chocoladebewerker, Suiker- en marsepein bewerker en IJsbereider.
De cvo’s kregen nog één à twee schooljaren de tijd om de “oude” bakkerij-opleidingen af te bouwen en over te schakelen op de nieuwe opleidingsprofielen. De “oude” bakkerij-opleidingen werden inmiddels opgeheven.
Teneinde de overschakeling van de “oude” naar de “nieuwe” modulaire trajecten zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, werden met alle betrokkenen afspraken gemaakt over de concordantie /vrijstellingen bij de overgang van de “oude” modulaire trajecten en modules naar de nieuwe.
Dit overleg resulteerde in een centrum- en netoverschrijdend afsprakenkader voor de toekenning van vrijstellingen bij de overstap van de “oude” opleidingen (2006) naar de “nieuwe” opleidingen (2015).